VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -

18/10: De Agenda

Oscarwaardig tennis in Battle of the Sexes, topreeksen van Belgische makelij en een bezoek van Felix Kubin aan Vooruit, donderdag heeft het allemaal. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Young Critics: 'The Butcher, the Whore and the One-Eyed Man' door Joseph Pomp

Voor het vierde jaar op een rij organiseert filmtijdschrift Photogénie samen met Film Fest Gent de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Vandaag Young Critic Joseph Pomp over 'The Butcher, the Whore and the One-Eyed Man'.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Young Critics: 'A Ciambra' door Charlotte Wynant

Voor het vierde jaar op een rij organiseert filmtijdschrift Photogénie samen met Film Fest Gent de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Vandaag Young Critic Charlotte Wynant over 'A Ciambra'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Young Critics: Call Me By Your Name door Susana Bessa

Voor het vierde jaar op een rij organiseert filmtijdschrift Photogénie samen met Film Fest Gent de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Vandaag Young Critic Susana Bessa over 'Call Me By Your Name'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

De Uitloper: '78/52'

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren strikten we na de vertoning Arthur (25) die ons te woord wilde staan over '78/52', Alexandre O. Philippes documentaire over de douchescene in Alfred Hitchcocks 'Psycho'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

17/10: De Agenda

Woensdag staat bij Film Fest Gent in het teken van de filmmuziek. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

NIEUW: Niet-Engelstalig Oscarparcours

Aan thema’s, secties en parcours is er geen gebrek op de 44ste editie van Film Fest Gent. Toch durven we een nieuw parcours voorstellen. Volg de, even ademhalen, Oscarkandidaten-voor-de-beste-niet-Engelstalige-film-route. Wellicht zette u daar al onbewust enkele stappen op! Volgende films werden door hun respectievelijke landen ingestuurd voor de Oscar-race.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

‘Rabot’ overstijgt Gentse torens

Wat in 2014 door het Gentse theatergezelschap Kopergietery als een kleinschalig portret van de Rabotwijk van start ging, is in handen van Vandekerckhove na drie jaar uitgegroeid tot een schitterende en beklijvende documentaire over de Rabottorens.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Johan Leysen wint Joseph Plateau Honorary Award

Johan Leysen is een prominent acteur op de 44e editie van Film Fest Gent: met hoofdrollen in zowel 'Façades' als 'Resurrection' en 'Tueurs' mocht hij al meermaals zijn entrée maken op de rode loper. Gisteren mocht hij ook nog de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

16/10: De Agenda

Het festival is zijn halfway point ondertussen gepasseerd, maar er valt nog meer dan genoeg filmplezier te beleven. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent -

15/10: De Agenda

Een nieuwe festivaldag, een nieuwe filmplanning. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent - Peter Van den Begin
Festival

Deze acteurs winnen de Vlaamse Acteursgildeprijzen 2017

De Acteursgilde, de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, reikte vanavond tijdens Film Fest Gent voor het eerst acteursprijzen uit. Grote winnaar was Peter Van den Begin die bekroond werd als meest gewaardeerde acteur in zowel film als theater. Daarnaast werden ook prijzen uitgereikt voor televisie en ging een Special Mention naar Pierre Drouot van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De uitreiking werd gevolgd door de wereldpremière van ‘Façades’, de nieuwe film van Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics