VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent op restaurant en in je shopping bag!

Film Fest Gent nog meer laten leven in de stad, dat is het doel van de middenstandsactie die we vorige week uitschreven in samenwerking met Horeca Oost-Vlaanderen, Unizo en PUUR GENT, een intiatief vanuit de stad dat Gent en zijn deelgemeenten stevig op de kaart wil zetten als winkel- en horecastad.

Lees meer  

Film Fest Gent - Versailles

Pieter Van Hees trekt met ‘Versailles’ naar buitenland

Vlaamse regisseur Pieter Van Hees zal de laatste drie afleveringen van het derde seizoen van de populaire Franse reeks 'Versailles' regisseren. "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik gevraagd ben voor zo'n prestigieuze, wereldwijd bekeken reeks", zegt de regisseur. "Ik kijk er enorm naar uit om eraan te beginnen."

Lees meer  

Film Fest Gent -

Jeugdfilmorganisaties vormen samen JEF

Na jarenlange samenwerking bundelen Jekino, Lessen in het donker en het Jeugdfilmfestival hun krachten en worden JEF! Deze nieuwe naam staat garant voor meer expertise, meer slagkracht en meer reikwijdte voor de jeugdfilm in Vlaanderen. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) werkte mee aan het tot stand komen van JEF.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Word Film Fest Friend!

Heb je een passie voor film en draag je ons festival op handen? Word Film Fest Friend! Je krijgt er alvast heel veel liefde voor terug, en dankzij onze vernieuwde Film Fest Friend-pakketten ook tal van andere voordelen! 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Let's make a record!

Net als vorig jaar slaan Film Fest Gent, Brussels Philharmonic en de World Soundtrack Awards de handen in elkaar om een compilatiealbum van de filmmuziek van onze centrale filmmuziekgast te produceren. Dit jaar valt de eer toe aan de jazzy scores van componist en muzikant Terence Blanchard (o.a. '25th Hour'). Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Lees meer  

Film Fest Gent - Jackie - Pablo Larrain
Filmnieuws

Nu in de zalen of op DVD

Films moeten missen tijdens Film Fest Gent? Geen nood, we houden je op de hoogte van de release data in de Belgische bioscopen en de DVD-releases. Met deze week op DVD: 'Jackie' van Pablo Larrain en 'The Wailing' van Hong-jin Na.

Lees meer  

Film Fest Gent - Hoe kamelen leeuwen worden - Lydia Rigaux
Filmnieuws

Vlaamse films naar festival in Marseille

De experimentele documentaire ‘TREMOR – Es ist immer Krieg’ van Annik Leroy, die vorige maand op het Kunstenfestivaldesarts vertoond werd, gaat in internationale première op het filmfestival van Marseille. Samen met 14 andere films maakt ‘TREMOR’ kans op de Grand Prix van het festival. Daarnaast is de speelfilm ‘Hoe kamelen leeuwen worden’ van Lydia Rigaux in Marseille uitgenodigd voor ‘Ah, la musique’, een parallel programma dat focust op het gebruik van geluid en muziek in film.

Lees meer  

Film Fest Gent - Lynn Van Royen
Filmnieuws

Lynn Van Royen krijgt hoofdrol in 'The Team II'

Lynn Van Royen, bekend van ‘Beau Séjour’, ‘Marsman’, ‘Spitsbroers’ is lid van het drieledige joint investigation team (JIT) dat het in de serie ‘The Team II’ opneemt tegen de internationale kunsthandel maar ook een terreuraanval moet verijdelen. De opnames van deze prestigieuze Europese tv-serie gingen zopas van start. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Alexander Sokurov
Filmnieuws

Europese filmacademie eert Sokurov

Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de European Film Awards en als erkenning van zijn grote verdiensten als regisseur, dramaturg en cameraman zal Aleksandr Sokurov een Lifetime Achievement Award krijgen. Op 9 december 2017 wordt hij eregast op de uitreiking van de European Film Awards.

Lees meer  

Film Fest Gent - WAF!
FFGent tipt:

Maak je eigen animatiefilm met WAF!

Kids met een passie voor film, tekenen en plezier maken, opgelet! Ook in 2017 start WAF! met een serie animatiefilmworkshops voor kinderen. Je kan je nog inschrijven voor verschillende meerdaagse animatiefilmateliers in de zomervakantie.  

Lees meer  

Film Fest Gent - 120 Battements Par Minute
Filmnieuws

Vierkante prijzen op 70ste editie filmfestival van Cannes

Met een minder goede film ‘The Square’ dan zijn voorgaande ‘Turist’ toch de Gouden Palm in de wacht slepen. Het overkwam de Zweedse regisseur Ruben Östlund op de voorbije zeventigste editie van het filmfestival van Cannes. Toegegeven met ‘Turist’ kon Östlund geen palmen winnen want zijn film werd in de prestigieuze sectie ‘Un Certain Regard’ vertoond. Een beter opstapje naar de competitie was nauwelijks denkbaar.

Lees meer  

Film Fest Gent - SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer

Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten

Jong internationaal filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. Deze prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro. De composities van de drie finalisten zullen live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic, o.l.v. Dirk Brossé tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober in Capitole, Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Brown Bunny - Vincent Gallo
Filmnieuws

Cannes, c'est scandaleux!

Benieuwd welke film deze feestelijke 70ste editie voor het onvermijdelijke opgeklopte schandaal zorgt. Want, geen filmfestival van Cannes zonder het verplichte succès de scandale, dat vaker wel dan niet aan de zonde van het vlees gerelateerd is. Incest, bestialiteiten en fellatio op het grote scherm: een ongecensureerde flashback op tien taboefilms op de Croisette. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Harpya - Servais
Filmnieuws

‘Harpya’ van Servais nogmaals naar Cannes

Onder de zeven kortfilms die het filmfestival van Cannes tussen 1951 en 1999 getekend hebben bevindt zich ‘Harpya’ van Raoul Servais. Daarom wordt deze animatieklassieker en Gouden Palm-winnaar tijdens de 70ste editie vertoond in de sectie Cannes Classics.  

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics