Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Michaël van Remoortere over Réparer les Vivants

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Michaël van Remoortere over Réparer les Vivants.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Jonah Simanjuntak over Glory

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Jonah Simanjuntak over Glory.

 

Lees meer  

Film Fest Gent - Ryuichi Sakamoto
Festival

Voor Sakamoto begon alles met ‘Citizen Kane’

Componist Ryuichi Sakamoto is naar eigen zeggen geobsedeerd door de klank van regen. Thuis in New York heeft hij er een stapel cassettes van. Film- en weergoden waren hem hier gunstig gezind want het regende fel en ferm toen hij in Kinepolis Gent aankwam om er op het filmmuziekseminarie over eigen werk te spreken.

Lees meer  

Film Fest Gent - World Soundtrack Awards Gala
Festival

Vandaag beginnen de World Soundtrack Awards

Vanavond om 20 uur is het eindelijk zover, dan vindt de 16e editie van de World Soundtrack Awards plaats in de Gentse Capitole. Er worden verschillende muziekprijzen uitgedeeld en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto van o.a. 'The Revenant', 'The Last Emperor' en 'Merry Christmas Mr. Lawrence' krijgt de Lifetime Achievement Award.

Een selectie van Sakamoto's werk zal worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics in meeting
Young Critics

Young Critics: Carlos Kong over Scarred Hearts

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Carlos Kong over 'Scarred Hearts'.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Young Critics: Zosha Millman over Hermia & Helena

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Zosha over Hermia & Helena.

Lees meer  

Film Fest Gent - Uitloop: Réparer les Vivants 17 okt
Festival

Uitloop: Réparer les Vivants 17 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Réparer les Vivants' van Katell Quillévéré op 17 oktober in Kinepolis.

Lees meer  

Film Fest Gent - WSA Industry Day
Festival

Industry Day verkent veranderend filmmuzieklandschap

Communicatie, uitmuntendheid en durf waren drie kernwoorden die als een rode draad doorheen paneldiscussies liepen tijdens de WSAwards Industry Day op de 43e editie van Film Fest Gent. Afgelopen maandag schoven Jeff Beal (House of Cards), music supervisors Wim Corijn (o.a. ‘d’Ardennen’) en Maggie Rodford (o.a. Parade’s End) en publicist Beth Krakower aan in het Conservatorium te Gent voor een gesprek en paneldiscussie. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Eye tracking @ Dr. Film
Festival

Geheime recepten van de cinema: ontdek ze in de lezing Dr. Film: or how I learned to love the photon op 19 okt

Dr. Film: or how I learned to love the photon is een boeiende en verfrissende lezing over de interne keuken van de cinema en wetenschap. Fysicus Karel Van Acoleyen en filmproducent Peter De Maegd laten je proeven van de fundamentele ingrediënten uit deze twee werelden en brengen ze op een verrassende manier samen. Dé lezing voor iedereen die cinema weet te smaken en de geheime recepten beter wil leren kennen. 
 

Lees meer  

Film Fest Gent - The Emperor in August
Festival

Emperor-film wordt hoeksteen van Film Fest @ UGent

Net als negenenzestig medestudenten Japanologie is Micah Vandendriessche uit Melle maandagmorgen dank zij FFG een pak wijzer geworden wat Japan betreft. Want ze greep de kans om ‘The Emperor in August’ te zien die door Film Fest Gent vertoond werd in het kader van Film Fest@UGent.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Carlos Kong over Home

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Carlos Kong over Home.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Zosha Millman over A Quiet Passion

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Zosha Millman over A Quiet Passion.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Michaël Van Remoortere over The Ornithologist

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Michaël Van Remoortere over The Ornithologist.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Sofie Steenhaut over Home

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Sofie Steenhaut over Home.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Jonah Simanjuntak over Bacalaureat

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier vind je de review van Jonah Simanjuntak over Bacalaureat

Lees meer  

Film Fest Gent - Uitloop
Festival

Uitloop: Zhaleika 16 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Zhaleika' van Eliza Petkova op 16 oktober in KASKCinema.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Ontdek de Spotlight op Japan

150 jaar diplomatieke vriendschap vraagt om een feestje. Film Fest Gent zet, mede in het kader van het jubilerende handelsverdrag de Spotlight op Japanse cinema. Met vertoningen van nieuwe films uit het land van de rijzende zon, van zowel jong talent als veteranen die in het Westen onbekend zijn biedt de sectie Spotlight Japan een unieke kans om poolshoogte te nemen van de actuele cinema van een van de belangrijkste landen uit de filmgeschiedenis. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Explore Zone Jury 2016
Festival

Eclectisch film kijken: de Explore Zone Jury

Nog vier films te gaan, denkt onze Explore Zone Jury vast terwijl ze met vierkante ogen uit bed stapt. Met elf films op de teller hebben ze een zondagochtend uitslapen dik verdiend, in de hoop dat ze vanavond fris en monter aanschuiven voor de première van Fien Trochs ‘Home’.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent = Filmmuziek. Ontdek het volledige muzikale programma!

Wat Film Fest Gent uniek maakt in de volgeboekte festivalkalender is de focus op muziek en het prijzen van filmcomponisten, helaas vaak de vergeten sleutelfiguur in het artistieke of commerciële succes van een film. De komende week kan je terecht op het festival voor een uitgebreid muzikaal programma met o.a. de Industry Day, Ciné-concert Gosses de Tokyo en het Film Music Seminar, met als grote afsluiter het World Soundtrack Awards Gala. 

 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics