VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - Camouflage

Kortfilm 'Camouflage' vliegt van KASK naar Cannes

De in de jongste studentenkortfilmcompetitie van Film Fest Gent vertoonde ‘Camouflage’ van Imge Özbilge is geselecteerd voor het Cinéfondation-programma van het filmfestival van Cannes. Dat programmaonderdeel is bestemd voor aanstormend filmtalent dat zo een internationaal forum en platform krijgt. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Django - Reda Kateb

Patrick Duynslaegher blikt vooruit: 'Django' laat de muziek voor zich spreken

Het lijkt niet meer dan logisch dat in dit jazzjaar het startschot van Film Fest Gent On Tour gegeven wordt met een film over legendarisch jazzgitarist Django Reinhardt. 'Django', de Franse film die twee maanden geleden de Berlinale mocht openen, is het regiedebuut van Etiene Comar, een producent-scenarist met al enkele opmerkelijke Franse films op zijn naam: twee films van Xavier Beauvois, 'Des Hommes et des Dieux' en 'La Rançon de la Gloire', en één film van Maïwenn, 'Mon Roi'.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Film-Plateau blaast 20 kaarsjes uit

Al sinds 1997 lokt Film-Plateau de Gentse studenten met talloze filmklassiekers naar de cinema. De universitaire filmclub werd dan ook vernoemd naar Gents hoogleraar natuurkunde Joseph Plateau die met zijn fenakistiscoop een belangrijke bijdrage leverde aan de vroege filmtechnologie. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Le Ciel Flamand
Filmnieuws

VAF steunt zichtbaarheid Vlaamse auteursfilm

Om de zichtbaarheid van de Vlaamse auteursfilm bij zijn vertoning te versterken voorziet het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) een budget van 120.000 euro. Daarvan gaat honderdduizend euro naar een pilootproject dat de vertoningen ondersteunt en twintigduizend naar de ontwikkeling of uitbreiding van vertoningsnetwerken. Beide initiatieven gaan nog deze maand van start.

Lees meer  

Film Fest Gent - Pilootprojecten InMics voorgesteld op Internationaal Filmfestival van Aubagne
Festival

Pilootprojecten InMics voorgesteld op Filmfestival van Aubagne

Vorige week werd tijdens het Internationaal Filmfestival van Aubagne (FR) de resultaten van de InMics pilootprojecten voorgesteld. De vier betrokken opleidingsinstituten (CNSMD de Lyon, KASK & Conservatorium / School of Arts Gent, Conservatorio di Musica G.B. Martini Bologna en de Faculté de Musique Université de Montréal) en drie overige professionele partners (Permission Inc. Montréal, Fondazione Cineteca di Bologna en het Festival International du Film d’Aubagne) kwamen er ook samen om de laatste hand te leggen aan de 2-jarige 'International Master in Composition for Screen' die vanaf september 2018 van start gaat.

Lees meer  

Film Fest Gent - Japan Square 2017
FFGent tipt:

Japan-Square filmfestival in Studio Skoop

Omdat ‘After the Storm’ van Hirokaze Kore-eda, de openingsfilm van het in de Gentse Studio Skoop gehouden Japan-Square filmfestival, uitverkocht is, wordt er een extra voorstelling ingelast. Wie er op 22 maart niet bij kan zijn, krijgt op zaterdagavond 25 maart om 22:30 uur een nieuwe kans. De extra voorstelling bewijst de belangstelling voor het jaarlijks festival dat via goede en uitdagende films de Japanse cultuur dichterbij brengt. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Courtisane 2017
FFGent tipt:

Courtisane festival zoekt met film naar nieuwe werelden

Kan cinema beschouwd worden als een ontmoetingsruimte die aanleiding geeft tot het delen van verschillende uiteenlopende ervaringen? Kan film een gemeenzame ‘Foyer’ creëren? Of kan de wereld van de cinema met zijn ficties en fricties ons helpen in de zoektocht naar nieuwe mogelijke werelden? Deze vragen en uitdagingen staan centraal op de zestiende editie van het festival en vertoningsplatform Courtisane, van 29 maart tot 2 april 2017 op diverse locaties in Gent. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Django - 18 april in de eerste On Tour

Film Fest Gent trekt het land in met Film Fest Gent On Tour

Film Fest Gent trekt het land in met ‘Film Fest Gent On Tour’, een spraakmakende avant-première die elke derde dinsdag van de maand op een aantal Vlaamse locaties wordt vertoond. ‘Django’, openingsfilm van het filmfestival van Berlijn 2017 en regiedebuut van Etienne Comar, trapt de eerste editie af op 18 april.

Lees meer  

Film Fest Gent - Talkies @ De Krook

FFGent Talkies @ De Krook Bibliotheek

De eerste editie van Film Fest Gent Talkies vindt plaats op 30 maart: een maandelijkse talkshow met film als centraal thema, in de inspirerende omgeving van de recent geopende De Krook Bibliotheek. Een vast panel en wisselende gasten bespreken alles wat in filmland roert en beweegt.
 

Lees meer  

Film Fest Gent - Rabid Grannies

Cultfilms van morgen te zien op Offscreen

De straffe debuutfilm ‘Grave’ van Julie Ducournau opent op 8 maart 2017 de tiende editie van het Offscreen festival in Brussel. Naar aanleiding van de vertoning op Film Fest Gent sprak men over “een intelligente exploratie van vrouwelijkheid, seksueel ontwaken en zusterrelaties”. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Beau Séjour op Netflix
Filmnieuws

Netflix verwerft internationale rechten Beau Séjour

Als een soort opmaat voor de op 16 maart beginnende internationale carrière is de knappe en populaire dramaserie ‘Beau Séjour’ vanaf morgen 2 maart te zien op ARTE in Frankrijk en Duitsland. Niemand minder dan streamingsgigant Netflix verwierf inmiddels de internationale rechten op deze straffe serie waarin een vermoord meisje, Kato Hoeven, op zoek gaat naar haar moordenaar.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics