VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - Goldmineties - 3x Brian De Palma
One Shot Cinema

3x Brian De Palma in Goldmineties i.s.m. KASKCinema

In het Goldmineties programma de hele maand januari in KASKcinema worden in samenwerking met Film Fest Gent drie Nineties films vertoond van de Amerikaanse regisseur Brian De Palma, volgens Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van FFG, het grootste talent van de New Hollywood generatie die vanaf de heuglijke seventies van zich liet horen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Merry Christmas!

Het hele FFGent team wenst je een fijne Kerst toe!

Ook het team van Film Fest Gent maakt zich langzaam aan klaar voor een paar dagen vol samenzijn met vrienden en familie, vergezeld van de nodige (kerst)films op tv. Desondanks sturen we je volgende week woensdag toch een nieuwsbrief, met daarin de Top 10 films van afgelopen jaar volgens Patrick Duynslaegher, plus een traktatie voor de snelle lezers!    

Lees meer  

Film Fest Gent - Het FFGent team zoekt versterking!
Festival

Het FFGent team zoekt tijdelijk versterking!

Film Fest Gent is op zoek naar tijdelijke versterking! Op de wensenlijst staan 1) een sublieme publiekswerkingsstagiair, en 2) een veelzijdige 'spin in het web' voor een zwangerschapsvervanging van de functie van coördinator communicatie (maart-juni), die aansluitend aan de slag gaat als eindredacteur voor de programmabrochure van Film Fest Gent (juli-oktober).
 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Bemachtig nu een van de laatste exemplaren van Ryuichi Sakamoto's 'Music for Film' album

Heb je Ryuichi Sakamoto's betoverende optreden tijdens het World Soundtrack Awards Gala moeten missen? Of wil je dit moment thuis opnieuw beleven? Met dank aan buteo buteo, N.E.W.S. Records, Silva Screen Records en natuurlijk onze crowdfunding supporters kan je zijn 'Music for Film' thuis beluisteren. De laatste exemplaren zijn nu in onze webshop verkrijgbaar, via Bol.com of bij ons op het kantoor. Nog op zoek naar een last-minute kerstcadeau? Kom dan tijdens kantooruren langs in de Leeuwstraat om jouw exemplaar op te halen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Be Film Festival in Brussel
Filmnieuws

Be Film festival kijkt terug op 2016

Belgisch actrice en filmregisseur Marion Hänsel patroneert het ‘Be Film Festival 2016’, dat van 22 tot en met 30 december plaats heeft in de Brusselse Bozar en in de Cinematek. Tijdens het festival worden uiteenlopende Belgische producties vertoond. In deze retrospectieve komen alle mogelijke genres aan bod: sociale films, road movies, komedies, politiefilms.

Lees meer  

Film Fest Gent - Dead Ringers
Filmnieuws

Ciné Club presenteert: Dead Ringers (1988)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent, in de Ciné Club van Studio 5, Flagey Brussel, een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 15 december is het de beurt aan 'Dead Ringers', een van de hoogtepunten in het werk van David Cronenberg.

Lees meer  

Film Fest Gent - Winnaars Kortfilmfestival Leuven 2016

Na Gent prijst ook Leuven ‘Boi’

Met de juryprijs voor het beste debuut en de persprijs op het 22ste Kortfilm Festival Leuven zette ‘Boi’ van Anthony Nti zijn op Film Fest Gent begonnen prijzentocht verder. Op de jongste editie van Film Fest Gent was de kortfilm, over twee Bulgaarse broers in dienst van een schroothandelaar, goed voor de publieksprijs en de beste film prijs in de studentenkortfilmcompetitie.

Lees meer  

Film Fest Gent - Sale in de webshop -15%
Festival

Sale in de webshop!

Op zoek naar een muzikaal of filmisch cadeau voor onder de boom? Profiteer nu van de 15% korting op heel veel items in de webshop van Film Fest Gent. Je vindt er boeken, films en CD's boordevol film en filmmuziek. Gebruik de code FILMMUSIC2016 om de gereduceerde prijs af te rekenen. Actie geldig tot en met 4 januari 2017.  

Lees meer  

Film Fest Gent - De premier - Erik Van Looy

De premier glipt door de mazen van Chinese filmnet

Erik Van Looy’s jongste film ‘De premier’ is één van de tot 34 beperkte buitenlandse films die in China zal worden vertoond. En het blijft niet bij dat enige Oosterse land want, volgens een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), is deze succesvolle actiethriller ook verkocht aan Japan en aan India.

Lees meer  

Film Fest Gent - Toni Erdmann
Filmnieuws

Toni Erdmann tegen de rest op European Film Awards

Legt ‘Toni Erdmann’ van Maren Ade de duimen voor ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach of voor ‘Elle’ van Paul Verhoeven? Dat is de vraag voor iedereen die interesse heeft voor de prestigieuze European Film Awards die op 10 december 2016 in het Poolse Wroclaw worden uitgereikt. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics