Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - Going Clear
One Shot Cinema

One Shot Cinema februari: GOING CLEAR: SCIENTOLOGY & THE PRISON OF BELIEF

One Shot Cinema, de wekelijkse filmavond van Film Fest Gent en KASKCinema, toont de hele maand februari op woensdag de meest ophefmakende documentaire van het jaar: 'Going Clear: Scientology & The Prison of Belief' (2015), een onluisterend onderzoek van regisseur Alex Gibney naar de duistere praktijken van de Church of Scientology.

Reserveer hier je tickets voor een van de vertoningen in KASKCinema (3, 10, 17 of 24 februari). Film Fest Friends mogen op vertoning van hun ledenpas gratis naar de vertoning.

Lees meer

Film Fest Gent - Summer of Sam
One Shot Cinema

Goldmineties/One Shot Cinema: Summer of Sam - Spike Lee

Woensdag 27 januari alweer een laatste Goldmineties in KASKCinema, maar wat voor een. Oververhit, onevenwichtig en gulzig (er zit genoeg stof in voor een half dozijn films) zoals alleen Spike Lee ze kan maken: 'Summer of Sam' uit 1999 een film vol rauwe, aanstekelijke energie.

Reserveer je tickets hier
woensdag 27 januari
20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

Lees meer

Film Fest Gent - Going Clear: Scientology & The Prison of Belief
One Shot Cinema

Omstreden Scientology documentaire @ One Shot Cinema van februari

In het kader van One Shot Cinema toont Film Fest Gent in samenwerking met KASKcinema de meest ophefmakende documentaire van het jaar, een onluisterend onderzoek van Alex Gibney naar de duistere praktijken van de Church of Scientology.

GOING CLEAR: SCIENTOLOGY AND THE PRISON OF BELIEF
(Alex Gibney; 2015; 120 min.)

Woensdag 3, 10, 17 en 24 februari om 20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

Reserveer je tickets hier
 

Lees meer

Film Fest Gent - Breaking the Waves
One Shot Cinema

One Shot Cinema 20 januari: Breaking the Waves

Elke woensdagavond schuif je in KASK Cinema traditiegetrouw aan voor One Shot Cinema, met een film van formaat geselecteerd door Film Fest Gent en KASK Cinema. De maand januari staat in het teken van de Goldmineties, de schatkamer van cinema uit de jaren negentig.

Met films als 'Element of Crime', 'Europa' en de verbazende tv-serie 'The Kingdom' ontpopte de Deense regisseur Lars Von Trier zich tot een van de meest eigenzinnige talenten uit de Europese cinema van de jaren tachtig-negentig. Niets in deze radicaal gestileerde films bereidde ons voor op de overweldigend emotionele kracht van 'Breaking the Waves', de One Shot Cinema van 20 januari in KASK Cinema.  

Reserveer je tickets hier
woensdag 20 januari
20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

En alvast voor in je agenda: de One Shot Cinema/Goldmineties van 27 januari - 'Summer of Sam' (1999) door Spike Lee

Lees meer

Film Fest Gent - Carol
Filmnieuws

Nu in de bioscoop - januari 2016

Zat je schema afgelopen festivaleditie ook zo vol films dat je er één of meerdere hebt moeten laten schieten? Geen nood, Film Fest Gent tipt je over de release-data van festivalfilms zodat je die pareltjes alsnog kunt gaan bekijken. Deze maand in de bioscoop: 'Carol', 'Operation Arctic' en 'Problemski Hotel'.

Lees meer

Film Fest Gent - Problemski Hotel
Filmnieuws

Opbrengst benefietavond Problemski Hotel (nu in de bioscoop)

Film Fest Gent had de eer tijdens de 42e editie een podium te mogen bieden aan 'Problemski Hotel', een rauwe film van Manu Riche, naar de gelijknamige roman door Dimitri Verhulst. Het actuele thema, de vluchtelingencrisis, verschafte de film een plaats in het Fort Europe parcours. Aansluitend hierbij werd van de premiereavond in samenwerking met De Vooruit en distributeur Lumière een benefietvoorstelling gemaakt: de opbrengsten gingen integraal naar VZW Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 

Lees meer

Film Fest Gent - Harrison Ford in 'Presumed Innocent'
One Shot Cinema

One Shot Cinema 13 januari: Presumed Innocent

Op woensdagavond schuif je in KASK Cinema aan voor One Shot Cinema, met een film van formaat geselecteerd door Film Fest Gent en KASK Cinema.

Woensdagavond 13 januari kijk je naar 'Presumed Innocent' uit 1990. Deze uitmuntende verfilming van de legal thriller van Scott Turow (de grondlegger van het genre) biedt ons een insiderskijk op het reilen en zeilen van het Amerikaanse justitieapparaat en toont hoe gecompliceerd het is om in dit systeem recht te doen geschieden.

Reserveer je tickets hier

Woensdag 13 januari
20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

Lees meer

Film Fest Gent - Miller's Crossing
One Shot Cinema

One Shot Cinema 6 januari - Miller's Crossing

Film Fest Gent en KASK Cinema trappen 2016 af met een nieuwe reeks One Shot Cinema. De maand januari staat in het teken van de GOLDMINETIES: de beste, mooiste, meest geschifte films van de jaren 90.

Op woensdagavond 6 januari kijk je naar het gansterepos 'Miller's Crossing' door de Coen-brothers. Reserveren doe je hier!

Lees meer

Film Fest Gent - Webshop solden
Festival

Webshop solden!

Wegens succes verlengd: de eindejaarssolden in de Film Fest Gent webshop! Van uitgebreide naslagwerken over filmmuziekcomponisten en hun werk tot aan een complete DVD box met films van Martin Scorsese: de webshop staat bol van de merchandise aan 20% korting. 

Shop till you drop: ga nu naar de webshop en gebruik de kortingscode FFGSOLDEN bij het afrekenen van je bestelling. 

 

 

Lees meer

Film Fest Gent -
Festival

De beste films van 2015 volgens Patrick Duynslaegher

Happy New Year! Bij Film Fest Gent kijken we reikhalzend uit naar het nieuwe filmjaar, maar vinden we de jaarwisseling ook een goede reden om terug te blikken op wat 2015 ons cinematografisch heeft gebracht. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher zette zijn persoonlijke Top 10 voor je op een rij. Een aantal van deze (festival)films draaien nog in de bioscoop: gaat dat zien!   

Lees meer

Film Fest Gent -

In de bioscoop: 'A Royal Night Out'

In 1945 wil de jonge Elizabeth samen met haar zus, prinses Margaret, het einde van WO II meevieren in de stad. De tieners mogen incognito uit hun koninklijke kooi. De Windsor meisjes raken al snel hun begeleiders maar ook elkaar kwijt.

Lees meer

Film Fest Gent -

In de bioscoop: 'Mountains May Depart'

Al sinds zijn langspeelfilmdebuut 'Xiao Wu' in 1997 toont Jia Zhangke zich een meester in het kritisch maar liefdevol ontleden van de Chinese maatschappij en haar geschiedenis. In 'Mountains May Depart' waagt hij zich ook aan de toekomst. 

Lees meer

Film Fest Gent - FFG Christmas tree
Festival

Cadeautip: FFG onder de kerstboom!

Heb je alweer geen inspiratie voor een cadeau onder de kerstboom? Geen nood, want Film Fest Gent geeft een feestelijke korting om alle film(muziek)verslaafden tijdens de feestdagen zoet te houden!

Lees meer

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties @ KASKcinema

KASKcinema zet het nieuwe jaar in met een langverwachte tweede editie van GOLDMINETIES, een focus op de beste films van de jaren 90. Onze programmatoren selecteerden voor de gelegenheid oud werk van de Coens, von Trier, Pakula en Spike Lee, in plaats van een nieuwe One Shot Cinema. 

Lees meer

Film Fest Gent -

In de bioscoop: 'El Club'

De Chileense regisseur Pablo Larraín won op de jongste Berlinale een welverdiende Grote Prijs van de jury met deze scherpe aanklacht tegen de katholieke kerk die misdrijven van dienaars Gods liefst met de mantel der liefde bedekt. 

Lees meer

Film Fest Gent -
Filmnieuws

TGIF #3 Jong en Wijs

Jong & Wijs goes Smart! How Smart is Our City en hoe kunnen we een hefboom creëren voor al die verschillende initiatieven die van onze stad de slimste zullen maken?

 

Lees meer

Film Fest Gent -

In de bioscoop: 'Les Cowboys'

De titel van het regiedebuut van Thomas Bidegain, gerenommeerde vaste scenarist van Jacques Audiard prikkelt de nieuwsgierigheid. Het gaat hier niet om een Franse western, wel om een drama dat in het hedendaagse Frankrijk speelt. Maar dan wel in een hechte gemeenschap van operette-cowboys die in hun vrije tijd samenklitten om in de weidse prairie te genieten van country & western, rodeo's en kampvuren.

Lees meer

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Win de DVD box van '1992'

"House of Cards meets The Sopranos" zo schreef The Hollywood Reporter over de tiendelige Italiaanse politieke thriller 1992 waarvan wij 5 DVD boxen mogen weggeven. 

Lees meer

Film Fest Gent -

In de bioscoop: 'Rams'

Toen 'Rams' de hoofdprijs in de wacht sleepte in de Cannes- nevensectie Un Certain Regard, stak juryvoorzitter Isabelle Rossellini haar bewondering niet onder stoelen of banken: "Deze film behandelt op een meesterlijke en tragikomische wijze de natuurlijke band tussen mens en dier", aldus de gevierde Italiaanse actrice. 

Lees meer

Online communicatie door Lavagraphics