VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent & Vooruit
Film Fest Gent & Vooruit
Deel dit project

Een kruisbestuiving tussen beeld en muziek

Film Fest Gent en kunstencentrum Vooruit hebben een lange geschiedenis. Sinds jaar en dag wordt er tijdens het filmfestival samengewerkt aan een uitdagend programma dat de randen van cinema verkent in performances, theaterstukken, optredens en lezingen. 

Met ingang van 2017 haalden we deze banden steviger aan om tien dagen lang dé plek te zijn voor een boeiende kruisbestuiving tussen beeld en muziek.

De Belgische band STUFF. gaf op 11 oktober de aftrap met een live bewerking van muziek van filmcomponist Howard Shore. Tussen 10 en 21 oktober 2017 vonden beeld en muziek elkaar in Vooruit. Film Fest Gent & Vooruit presenteerden er dan een uitgebreid programma met heel wat live soundtracks en werk van verschillende videokunstenaars. Het programma was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Vooruit en Film Fest Gent.

STUFF., nam op 11 oktober de openingsact voor zijn rekening. Tijdens ‘STUFF. plays Howard Shore' improviseerde het vijftal live gebaseerd op de muziek van componist Howard Shore bij de cultfilms van David Cronenberg. Ze speelden in een video-installatie die Frederik Jassogne en Bart Moens speciaal voor de gelegenheid maken.

Ook de muziekresidenten van Vooruit lieten zich niet onbetuigd: Mary Ocher (wo 18.10) en Roman Hiele (do 19.10) trakteerden bezoekers elk op een unieke filmscore. Hiele maakte muziek bij een animatiefilm van kunstenares Gabriela González. Het internationale collectief Gaussian Curve (do 12.10) gaf een exclusieve Belgische show, videokunstenares Heleen Blanken zorgde dan voor de live visuals. Verder bracht de Hamburgse synthpop-kunstenaar Felix Kubin de Belgische première van 'Takt Der Arbeit' (do 19.10). Goblin speelde hun muziek voor de cult horror-klassieker 'Dawn Of The Dead' van Romero (vr 20.10), en Heleen Van Haegenborgh & Frederik Leroux (zo 15.10) zorgden voor een soundtrack bij een film... die niet bestaat.

Dit programma kwam tot stand door Kunstencentrum Vooruit en Film Fest Gent, i.s.m. Stroom.tv, Gouvernement, Springstof en OFFoff.
 

Film Fest Gent & Vooruit

Meer info  

In samenwerking met:

Film Fest Gent - Vooruit

Gerelateerd evenementen

Online communicatie door Lavagraphics