VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

regisseur: Martin McDonagh

componist: Carter Burwell
Met: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, a.o.

duur: 115 minuten
Drama, Misdaad, Komedie

Officiële Selectie - In Competitie

Koop tickets
Ticket info: Lees de FAQ

"Raped While Dying", "And Still No Arrests", "How Come, Chief Willoughby?" Op een dag prijken deze drie teksten op aanplakborden langs de weg naar Ebbing, Missouri. Met die ongewone actie wil de alleenstaande moeder Mildred Hayes uiting geven aan haar ongenoegen over de stilte in het onderzoek naar de moord op haar tienerdochter. Het meisje werd tevens verkracht en verbrand, al is niet zeker in welke volgorde de drie acties zich hebben afgespeeld. Zeven maanden na de feiten heeft de politie van Ebbing (een fictieve plek trouwens) nog niemand in het vizier, iets waar ook de plaatselijke sheriff Willoughby mee in zijn maag zit. Dat kan Hayes echter niet tegenhouden, want het plaatsen van de drie borden is slechts de start van een kruistocht tegen Willoughby. Een strijd waarbij hij zonder moeite het gros van de dorpsgemeenschap achter zich krijgt. Zelfs Hayes' zoon vindt dat zijn moeder overdrijft.

"Zoals altijd is McDonagh geïnteresseerd in dat kritieke punt waarop zelfs de braafste hendrik over de rooie gaat."

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' is de derde film van de Britse regisseur en toneelauteur Martin McDonagh ('In Bruges', 'Seven Psychopaths') die als geen ander zwarte humor vermengt met diepsnijdende drama's over verlies en rouw. De film is allesbehalve een strijd tussen goed (de moeder) en kwaad (de sheriff). De personages zijn genuanceerd en zoals altijd is McDonagh geïnteresseerd in dat kritieke punt waarop zelfs de braafste hendrik over de rooie gaat. Al is het evengoed een portret van het diepe zuiden van de VS en zijn diep ingesleten xenofobie. Zoals de openlijk racistische politieman die op een onvergetelijke wijze wordt neergezet door Sam Rockwell. 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' is trouwens een acteursfestival eersteklas. Frances McDormand ('Fargo', de film) geeft aan de ontsporende Mildred Hayes toch een menselijk gelaat en staat nu al hoog op het favorietenlijstje voor de Oscars. Woody Harrelson zorgt als sheriff voor het perfecte tegengewicht. De film heeft daarenboven een excellente soundtrack van Carter Burwell (de vaste componist van Joel en Ethan Coen), verankerd in de rijke Amerikaanse folktraditie. Een mix van Shakespeare en western die ontroert, doet lachen en de toeschouwer niet overdondert met speciale effecten: kom daar maar eens mee in Hollywood anno 2017. (C.V.)

Stem hier voor de Port of Ghent Publieksprijs

En win een VIP cruise-diner in de Gentse haven.

  Breng je stem uit
Publieke score
 
Nodig je vrienden uit

Speeldata: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Kinepolis Gent wo 18 okt 2017 20:00 - 21:55 (115 min)
Kinepolis Gent do 19 okt 2017 17:30 - 19:25 (115 min) Koop tickets Zet in je agenda   2017-10-19 17:30:00 2017-10-19 19:25:00 Europe/Brussels Film Fest Gent: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 'Raped While Dying', 'And Still No Arrests', 'How Come, Chief Willoughby?' Op een dag prijken deze drie teksten op aanplakborden langs de weg naar Ebbing, Missouri. Met die… Kinepolis Gent Film Fest Gent info@filmfestival.be
Kinepolis Gent vr 20 okt 2017 22:30 - 00:25 (115 min) Koop tickets Zet in je agenda   2017-10-20 22:30:00 2017-10-21 00:25:00 Europe/Brussels Film Fest Gent: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 'Raped While Dying', 'And Still No Arrests', 'How Come, Chief Willoughby?' Op een dag prijken deze drie teksten op aanplakborden langs de weg naar Ebbing, Missouri. Met die… Kinepolis Gent Film Fest Gent info@filmfestival.be

Credits

regisseur: Martin McDonagh
scenario: Martin McDonagh
producent: Martin McDonagh, Graham Broadbent, Peter Czernin
componist: Carter Burwell
montage: Jon Gregory
fotografie: Ben Davis

productiehuis: Blueprint Pictures
Distributeur: NV Twentieth Century Fox Film Belgie

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Nl/Fr ond.
land: Verenigde Staten - Verenigd Koninkrijk
jaar: 2017

Officiële site

Filmografie

MARTIN McDONAGH (1970): Six Shooter (2004, short), In Bruges (2008), Seven Psychopaths (2012), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017).

Technical Specs

formaat: DCP

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -

Stem hier voor de Port of Ghent Publieksprijs

En win een VIP cruise-diner in de Gentse haven.

Breng je stem uit
Online communicatie door Lavagraphics