VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Film Fest Gent - Talk: Wetenschapscafé
Talk: Wetenschapscafé

duur: 90 minuten


Gratis

Het Gentse Wetenschapscafé is een maandelijks initiatief van Associatie Universiteit Gent en brengt 'wetenschap tussen pot en pint'. Tijdens de Film Fest Gent-editie van het Wetenschapscafé laten Frederik Dhaenens en Sofie Van Bauwel (vakgroep Communicatiewetenschappen, UGent) elk vanuit hun expertise op een toegankelijke wijze licht schijnen op de representatie van LGBT+ in de film.

Waarom zijn er zo weinig LGBT+ hoofdpersonages? Bestaat er een goede of correcte manier om LGBT+ personages in beeld te brengen? Moet een transpersonage gespeeld worden door een transacteur of -actrice? De sprekers gaan met plezier in op deze en andere problematieken en zullen hiervoor gebruik maken van fragmenten uit 'Die Büchse der Pandora' (Pabst, 1929), 'The Children's Hour' (Wyler, 1961), 'Plata quemada' (Piñeyro, 2000), 'Le temps qui reste' (Ozon, 2005) en '52 Tuesdays' (Hyde, 2014).

Ook zullen ze een blik werpen op het LGBT+ parcours van de huidige editie van Film Fest Gent. Moderator van dienst is Tina De Gendt.

17/10 - 20:15 - Vooruit - gratis

Stem hier voor de Port of Ghent Publieksprijs

En win een VIP cruise-diner in de Gentse haven.

  Breng je stem uit
Nodig je vrienden uit

Credits

Technical Specs

formaat: TALK

Met de steun van


Supported by

Stem hier voor de Port of Ghent Publieksprijs

En win een VIP cruise-diner in de Gentse haven.

Breng je stem uit
Online communicatie door Lavagraphics