VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Film Fest Gent - Concert: Alain Pierre
Concert: Alain Pierre

duur: 90 minuten


Uitverkocht! Voor deze film zijn geen tickets meer beschikbaar.

zondag 16/10

De animatiefilm 'Jan Zonder Vrees' uit 1984 is de eerste Vlaamse langspeeltekenfilm ooit. Naast de prachtige tekeningen en stemmen van goed volk als Jan Decleir en Dora Van der Groen, is de aanstekelijke soundtrack van Alain Pierre een van de hoofdredenen voor het succes van de film. Tijdens Film Fest @ Vooruit tonen we de film op groot scherm en speelt Alain Pierre 's avonds live.

En er is goed nieuw voor de vinylfreaks. Stroom.tv en Music Mania sloegen de handen in elkaar om Alain Pierres soundtrack uit te brengen, meteen de eerste release op hun kersverse platenlabel. De plaat wordt die dag ook voorgesteld én kan je als eerste een exemplaar aanschaffen.

Een van de meest in het oog (of oor) springende elementen die bijdragen tot het succes van deze klassieker is de soundtrack van Brusselse componist en sound designer Alain Pierre. Een verzameling van catchy synthesizer tunes die zweven tussen uptempo middeleeuwse melodieën-in-jaren-80-jasje en atmosferische bijna-ambient. Het herkenbare themamuziekje van held Jan is een onverbiddelijke oorwurm. De volledige soundtrack is niet minder dan een klein meesterwerk dat niets van zijn oorspronkelijke aanstekelijkheid heeft verloren.

zo 16.10 - 20:00 Theaterzaal - concert €13 / 10 (vvk) - combi film & concert: €15 / 13 (vvk) - KLIK HIER

In samenwerking met Stroom.tv & Music Mania

Nodig je vrienden uit

Credits

Technical Specs

formaat: CONCERT
Online communicatie door Lavagraphics